SAOPŠTENJE “KIA SRBIJA”

DEMANTI

Povodom netačnih informacija koje su se pojavile danas u pojedinim medijima u kojima se navodi da se model „Sportage QL povlači sa srpskog tržišta“ i to „po odluci regulatora“, kompanija Kia Auto d.o.o. ovlašćeni uvoznik i distributer vozila iz programa Kia za tržište Srbije izjavljuje kako sledi:

– Model Kia Sportage QL se ne povlači sa srpskog tržišta niti je o tome doneta bilo kakva odluka bilo kog regulatornog tela Republike Srbije, kao ni proizođača Kia Corporation;

– Na modelu Kia Sportage QL u toku je servisna akcija koja obuhvata određena vozila proizvedena u periodu od 27.10.2015. do 07.10.2020. u fabrici u Slovačkoj. Servisna akcija se odnosi na zamenu HECU osigurača ABS-a;

– Sve stranke koje su obuhvaćene kampanjom su uredno pozvane (putem preporučenog pisma sa povratnicom) da dovezu svoje vozilo na servis, a servisna operacija traje oko 15 minuta i naravno potpuno je besplatna za sve pozvane stranke;

– U evidenciji koja postoji na NEPRO Plus portalu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je jasno i precizno definisano o kom se potencijalnom kvaru radi i koji je postupak za otklanjanje istog, odnosno koje mere je uvoznik preduzeo i gde se obavljaju servisi. Napominjemo da Ministarstvo ove informacije objavljuje tek nakon što ih uvoznik obavesti da je u planu servisna akcija te da nikakve zabrane prodaje niti „povlačenja proizvoda“ – nema. Tabela proizvoda, među kojima se nalaze i proizvodi drugih automobilskih brendova (Ford, BMW, Mercedes-Benz, Fiat…), za koje postoje servisni opozivi u Srbiji nalazi se na linku:   http://195.222.98.53/portal/web/guest/unsafe-products-in-srb1

– Vlasnici bilo kog Kia modela mogu na našem vebsajtu proveriti da li za njihovo vozilo postoji bilo kakva servisna kampanja. Potrebno je samo da unesu svoj broj šasije u formular koji se nalazi na linku:www.kia.rs/opoziv.