ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE AMSS I ADAC

U susret još jednoj letnjoj sezoni i očekivanom pojačanom intezitetu tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju, posebno građana Savezne Republike Nemačke, predstavnici AMSS i nemačkog kluba ADAC, u interesu zaštite svojih članova na putevima u Srbiji, ovim putem izdaju zajedničko saopštenje za javnost:

Na putevima Srbije postoje šlep službe koje lažnim predstavljanjem dovode u zabludu sve članove  kako bi zadobili njihovo poverenje, a gde naplaćivanjem visokih naknada za najčešće namerno izazvan kvar, ostvaruju veliku finansijsku dobit. Takve šlep službe ne samo da narušavaju ugled AMSS usled neadekvatno pružene pomoći na putu i naplate usluga po viskom cenama, a koje članovi nisu dužni da plate, već stvaraju lošu sliku na putevima cele Repubike Srbije, što je ponovljeno i na nedavno održanom sastanku sa  predstavnicima Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu i AMSS.

Napominjemo da je Auto-moto savez Srbije jedini ovlašćeni partner ADAC-a u Srbiji, čiji operateri su dostupni svim članovima 24/7, 365 dana u godini. Bilo da je u pitanju kvar, saobraćajna nezgoda ili traženje informacija, svi članovi ADAC mogu dobiti pomoć na putu i potrebne informacije pozivom na broj telefona +49 89 222 222 matičnog kluba u Minhenu ili pozivom broja telefona +381 11 333 1200 Operativnog centra AMSS. AMSS i ADAC apeluju na svoje članove, da u slučaju potrebne pomoći i informacije ne traže alternativna rešenja i da ne pokušavaju samostalno da reše problem, već da se pridržavaju instrukcija ovlašćenih lica koje mogu kontaktirati na već navedenim brojevima. U protivnom, odgovornost u slučaju bilo kakvih posledica pada na teret člana.

Po pozivu gore navedenih brojeva, članovi će dobiti informaciju koje šlep vozilo dolazi po njih kao i u koji servis će biti odšlepani. Partneri AMSS poseduju identifikacione kartice i vozila na kojima se nalaze identifikacione nalepnice sa partnerskim brojem na jasno vidljivim mestima na vozilima. Partner  AMSS će prilikom dolaska na intervenciju kod sebe imati i članski broj člana, kao još jedan od načina raspoznavanja.

Državljanima Srbije broj telefona Operativnog centra AMSS – 1987, za pozive iz Srbije, odnosno broj telefona +381 11 333 1200 za pozive iz inostranstva, u slučaju potrebne pomoći ili informacije, dostupan je 24/7 svakoga dana u nedelji.